24.1 C
Hässleholm
2021-07-27
Krönika

Att välja rätt är inte alltid lätt

Svåra val

Att planera sin framtid när man går i nian är ju inte så enkelt. Just nu är det många som går och funderar hur de ska spendera sina gymnasieår. Ser man tillbaka på sitt eget liv så är det kanske inte så mycket som blev som man planerade då, när man var i tonåren.

Själv läste jag tre år på estetisk linje med inriktning musikal. Balett och jazzdans på schemat flera gånger i veckan, och någonstans i en garderob har jag kanske kvar ett par steppskor. Nu var det mest sången och teatern som lockade mig, de smärtsamma timmarna på balettgolvet fick man liksom på köpet.

Hur som helst påverkade valet av gymnasieutbildning mitt liv i allra högsta grad. Inte minst innebar det flytt till en helt ny ort, och hade inte det hänt så hade livet sett helt annorlunda ut. Vi har fått önskemål om att påminna våra läsare om att det tidigare nedläggningshotade ES-programmet i Hässleholm finns kvar. Det blev inget om det i artiklarna, men som gammal estet påminner jag gärna om det här!

Ganska många gånger i livet står man ju inför val som på ett eller annat sätt påverkar ens framtid. Jag tror att magkänslan är en bra kompass, och att våga göra ett val är alltid ett första steg. Man får alltid en massa spännande grejer på köpet – det kan vara balett eller nåt annat.

I det här numret skriver vi om några aktörer i Hässleholm som jobbar för att fler ska handla kött och andra råvaror från lokala producenter. Det är ju också ett av många val man behöver göra – inte minst nu när det lackar mot jul.

Att det inte gagnar oss i längden att äta allt för mycket kött är nog de flesta överens om, både när det gäller hälsa och miljö. En del väljer att avstå helt, men det är också bra att välja att käka mindre kött, och framförallt kött som kommer från djur som har haft ett härligt liv.

Glöm inte att fortsätta att tipsa oss om saker som händer och som ni vill läsa om. Från och med nu har tidningen även en rejäl hemsida som uppdateras löpande. Missa inte den!

Erik Johannesson. Produktionschef,
layoutansvarig, fotograf och skribent

Erik Johannesson

Relaterade inlägg

Livets pärlor!

mitthlmadmin

Matte blir irriterad

admin

Nu får det vara nog med trädgård för i år… eller?

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer