24.1 C
Hässleholm
2021-07-27
Krönika

Dessa viktiga mötesplatser

Hlm - Bio

Det finns inom musikbranschen ett begrepp som kallas DSAS – Difficult Second Album Syndrome; en artist som har släppt en bejublad förstaskiva drabbas ofta av höga förväntningar som kan hämma kreativiteten när uppföljaren ska komma ut.

Våra två första utgivningar av magasinet Mitt Hässleholm har fått övervägande positivt bemötande. Så vi känner oss både stolta och nöjda med starten.

Mycket handlar om mötesplatser. Det är viktigt i en tid då allt mer kommunikation sker med en skärm emellan. Även om teknisk utveckling underlättar för oss finns det ett outbytbart värde i att människor träffas och delar erfarenheter, kunskaper, åsikter – det kan vara på en bokbuss, i en replokal, i en syverkstad, i en trädgård eller varför inte på en bröllopsmässa.

1:a numret av Mitt Hässleholm

Mitt Hässleholm är inte en granskande tidning. I vår ambition att lyfta fram och uppmärksamma det lokala kulturlivet – och inte minst de viktiga personerna bakom – kan vi dock inte låta bli att rikta fokus mot det som på grund av politiska prioriteringar snart riskerar att helt eller delvis försvinna.

Ett beslut är fattat när vi trycker denna tidning som påverkar både Bokbussen och studieförbundens viktiga insatser när det gäller tillväxt bland lokala kulturkreatörer. Vi skriver inget om nedskärningar i reportagen utan har valt att belysa det som verksamheterna bidrar med.

Hjulen snurrar ju på som vanligt hela 2019. Och det har hänt förr att politiska beslut omprövas innan de verkställs. Kanske hjälper det om vi är fler som lyfter fram de positiva värdena.
Dessa viktiga Mötesplatser…

Erik Johannesson

ERIK JOHANNESSON. Produktionschef,
layoutansvarig, fotograf och skribent

Relaterade inlägg

Gåvor av egendom till barn

admin

När det var fint att rapa – Sed och skrock kring bordets nöjen och etikett

mitthlmadmin

Ge singlarna en chans

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer