10.7 C
Hässleholm
2021-09-23
Mode

Detaljerna gör helheten i ditt sovrum

EM Home
Vi sover ungefär en tredjedel av våra liv. Det blir en hel del tid som spenderas i sängen och i sovrummet. Med andra ord är ju sovrummet en väldigt viktig plats för oss.Särskilt såhär under senhösten och inför den stundande julen är det skönt att kunna dra sig tillbaka till ett riktigt ombonat krypin!

Mörkare väggar

Många av de mest flärdfulla och lyxiga hotellrummen har mörka väggar. Och är det något rum i hemmet där man kan dra på med mörkare väggar i kontrast till hemmets övriga ljusa fräscha är det i sovrummet. Mörkare väggar gör rummet mer ombonat och man känner sig insluten och trygg.

Ös på med Textil

Vi vet ju att hotellrum oftast har en hel vägg med gardiner som går från tak till golv och som går att dra för fönstren. Sätt gardinstången i taket eller i alla fall så högt upp det bara går och låt stången löpa från vägg till vägg längs hela fönsterväggen.

Använd många våder så att tyget kan vecka sig och falla snyggt även i fördraget läge. När man väljer att hänga gardinerna även på väggarna bredvid fönstren så lurar man hjärnan att tro att fönsterpartierna är större än de är samt att man får in maximalt med ljus när det är dags för det.

Kuddar och bäddset är också textil. Satsa på sköna lakan i bra kvalitet som inte kliar eller skaver. Lek med färgsättningen i bäddseten, här kan det vara roligt att ta in mönster för att matcha ihop väggar och textil. Man måste inte ha överkast på klassiskt manér, man kan lägga överkastet längst ner vid fotändan för att inte dölja de vackra bäddseten.

En maffig klädd sänggavel är också en sådan sak som lyxiga hotellrum har, särskilt flådiga är de sänggavlar med klädda, indragna knappar. Var inte rädd att ta i gällande höjden på gaveln. Ju högre desto maffigare känsla.

Prydnadskuddar är tricket för att få till den där inredningsmagasinkänslan, dra på tills det känns löjligt med kuddar i olika storlekar och färger, men se till att de matchar vägg och bäddsetskulörer. Ett tips för att slippa lägga kuddarna på golvet när det är dags att sova är att ha en bänk eller puff vid sängens fotända på vilken man lägger fluffet under natten.

Detaljer gör helheten

Sängbord, tavlor och accessoarer är de ting som ger rummet sitt uttryck. Ta in saker som betyder något för dig, saker som skänker dig lugn. Älskar du havet så kör på med snäckor, stenar, foton på hav och robust trä.

Är du en skogsmänniska så ta in gröna detaljer, stubbar, trärena sängbord och mycket gröna växter. Tänk tema, gör en moodboard och skapa ditt egna, personliga, mysiga och trygga sovrum.

Relaterade inlägg

En liten butik med stora ambitioner

mitthlmadmin

Mångfald – hantverk med stort hjärta

admin

Glamour ute på landsbygden

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer