23.8 C
Hässleholm
2021-07-28
Kultur Nöje

Från Babblare till Baktus

Karius o Baktus
För den yngre publiken bjuder Oktober på flera scenupplevelser. Bland annat ett besök av tandtrollen Karius och Baktus – en klassiker som är lika relevant som alltid.

Den norska författaren Torbjørn Egner, även känd för bland annat Klas Klättermus och Folk och Rövare i Kamomilla stad, skrev om tandtrollen Karius och Baktus 1949. Historien kretsar kring pojken Jan som inte vill borsta sina tänder.
– Ett ämne som är högst aktuellt fortfarande, det är nog många föräldrar som upplever att tandborstningen är en fajt varje dag, säger Karin Thorsson, producent för uppsättningen.

Tandtrollen Karius och Baktus spelas av Jessie Lewis Skoglund och Jacob Danielsson, som just avslutat mimutbildningen på Svenska dramatiska högskolan.
– Det har bidragit till en fysisk föreställning, som ändå har landat i en ganska klassisk teateruppsättning med musik­inslag. Rekommenderad ålder är från fyra år, säger Karin Thorsson.

Babblarna på turné

Under månaden blir det även föreställning för de mindre barnen. Babblarna – som knappast behöver någon vidare presentation bland småbarnsfamiljer – kommer till Linnéskolans aula med sin andra musikal, Bibbel Babbel Bubbel.
–  En interaktiv historia om att annorlunda är bra, säger föreställningens regissör My Blomqvist Olsberg.

Dans för de minsta

Danskompaniet Big Wind spelar föreställningen Bak-å-frampå på Kulturhuset, där dansaren Johanna Ehn ställs inför finurliga konstigheter när hennes kläder  börjar göra lite som de själva vill.

Babblare
Babblarna på Linnéskolan
den 6 oktober.
Karius o Baktus
Karius och Baktus,
Kulturhuset 12 oktober
Bak-o-frampå
Bak-å-frampå,
Kulturhuset 19 oktober.

Relaterade inlägg

Bakom de vita Anna Anka-tänderna

admin

Kuppmakarna på god väg med ”Kärleksört 2”

mitthlmadmin

Adde Malmberg gör 
fars om föreningslivet

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer