18 C
Hässleholm
2021-07-26
Nöje Sport

Full fart för hela familjen

GoCart
Sugen på en fartfylld upplevelse som passar ung som gammal?
Testa att ta en tur hos Delary Gokart!

En gokart går upp till 70 kilometer i timman. Man måste vara 7 år och minst 125 centimeter lång för att delta, men annars är det verkligen en kul aktivitet för hela familjen, menar Elisabeth Haider som driver banan i Delary.
– Är man kortare än så når man inte ner till pedalerna. Men sedan är det himla kul, för barn lär sig väldigt fort och man kan inte vara säker vem som vinner. Det händer ofta att morfar 72 vinner över sina tonårs-
barnbarn. Eller att föräldern, som haft körkort i många år, blir väldigt besviken när den 11-åriga dottern kör om.

Utrustning på plats

Åkningen sker inomhus på bana, och när det gäller kläder är det enda man som besökare behöver tänka på att snöra på sig gympaskorna.
– I övrigt har vi all utrustning  såsom, overall, nackskydd, huvor, hjälmar och handskar. Kommer man i högklackat då har vi några skor man kan låna men det brukar alltid vara skönt att ha sina egna. Ta gärna med en extra tröja – det kan bli ett bra träningspass och det kan vara skönt att kunna ta på sig en ren och torr tröja efteråt.

Bokningsbar alla dagar

Företagsevent och familjer i flera generationer är vanliga bland Delary Gocarts kunder. Men det går även bra att komma med en kompis eller partner och boka ett Duo Race.
– Det är superkul. Då är det verkligen upp till bevis vem som är bästa föraren!

Banan är bokningsbar alla dagar i veckan och bokning sker minst två dagar i förväg. Vill man vara säker på att få tillgång till banan en specifik tid bör man dock ha bättre framförhållning.
– Är man flexibel med vilken tid under dagen man önskar köra så brukar det räcka med att höra av sig en vecka innan. Vill man ha en specifik tid bör man höra av sig tidigare – vi bokar bara in ett sällskap åt gången per bana.

Flera olika race

Minirace är kortaste tävlingsformen, som tar en timma inklusive ombyte och regelgenomgång. Grand Prix  ger längre körning och en riktig utmaning är Le Mans – Team race, där förarbyte sker i depån var femte minut.
– För en helhetsupplevelse går det bra att boka ett helt paket med Gokart, mat och fika, säger Elisabeth Haider.

Sitter man säkert i en Gokart?
Till 99% går det inte att välta en gokart. Det är en väldigt säker sport så länge man håller sig till reglerna.

Relaterade inlägg

Mixess hyllar kvinnliga låtskrivare

mitthlmadmin

Äventyr på hög höjd

mitthlmadmin

Det gick på en höft

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer