18 C
Hässleholm
2021-07-26
Internet

Google köper Fitbit

Google köper Fitbit

Utvecklingen inom smarta träningsklockor har varit enorm. För inte allt för många år sen så var Polar kanske det varumärke man såg mest i butiken. Sen kom alla stegräknare och de senaste åren som har klockorna blivit allt mer kompatibla med andra enheter med mycket fokus på vår hälsa.

Garmin har vuxit upp som en jätte men det finns idag många nya företag som slåss om en växande träningstrend, där teknik instruerar och inspirerar. Google vill ju självklart även ha en bit av denna kaka och köper nu Fitbit för 7,35 dollar per aktie kontant i en affär värd totalt 2,1 miljarder dollar, motsvarande runt 20 miljarder kronor.

Företaget tillverkar smarta träningsarmband och klockor och har över 28 miljoner aktiva användare runt om i världen. Med Google som nya ägare kommer den siffran att förändras kraftigt framöver.
Fitbit startade i Kalifornien 2007. Från noll till 20 miljarder på 12 år är en bra resa.

Rick Osterloh, Senior Vice President på Devices & Services vid Google, uppger i en kommentar att det nu uppköpta bolaget varit verkliga pionjärer, berättar nyhetsbyrå Breakit.

– Vi ser fram emot att arbeta med de otroliga talangerna på Fitbit och samla den bästa hårdvaran, programvaran och AI:n för att bygga wearables för att hjälpa ännu fler människor runt om i världen”, uppger han i en kommentar.

Källa: https://www.breakit.se/artikel/22446/google-koper-upp-fitbit-for-20-miljarder-kronor

Relaterade inlägg

LinkedIn främjar konversationen

mitthlmadmin

Facebook inför nya verktyg för video

mitthlmadmin

Nu kan du tagga foton på LinkedIn!

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer