23.2 C
Hässleholm
2021-07-28
Boktipset

Hannahs Bokhörna – Sommartips!

På semestern hinner vi ofta med det som inte alltid hinns med i vardagen. Vad passar då inte bättre än en bok i handen när du ligger under trädet, är på stranden eller vilar i soffan? Jag älskar att läsa en bra feel-good men tycker mest om de feel-good böckerna som berör viktiga och stora ämnen. Som varvar det roliga och det lite mer allvarliga. 

Dessa tre följande böcker är lättsamma att läsa. Man fastnar direkt och därför är de perfekta att läsa nu under sommaren. Det de har gemensamt är att de berör livet, de små sakerna och de stora. Hur hanterar vi som människor stora förändringar och hur kan vi leva livet så som vi vill?

Det lilla bageriet på strandpromenaden +

Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden

Av Jenny Colgan

Feel-good när det är som bäst. Här följer vi Polly som nyligen har förlorat jobb, kärlek och bostad. Vi är med på hennes resa där hon upptäcker att livet inte alltid blir som man har tänkt – ibland blir det bättre! Polly satsar på att bygga sitt nya liv kring saker hon tycker om att göra, och börjar därför arbeta på ett bageri. Kan varmt rekommenderas. Författaren Jenny Colgan är duktig på att beskriva de olika miljöerna som boken rör sig i. Man känner genast en doft av nybakt bröd, saltvatten, samt hör lunnefåglar och fiskmåsar. 

Smultron och svek

Av Eva Swedenmark Annica Wennström:

Första delen i en bokserie som följer en familj i Östersund. Oväntade händelser gör att livet blir väldigt komplicerad för huvudpersonen Liselotte. Boken berör kärlek, familj, vardagslivet med ett stort fokus på mat! Kan varmt rekommenderas! Perfekt att sträckläsa på semestern – om du tycker om boken kan du med fördel läsa resterande böcker i serien:

Del 1: Smultron och svek

Del 2: Vinbär och vemod 

Del 3: Lingon och lust

Del 4: Hjortron och hjärtan 

Champagne På Skånska

Av Carnehult, Bruce & Holm

Huvudpersonen Ellinors liv är nästintill perfekt. Hon är framgångsrik, bor mitt i centrala Lund och roar sig med vänner. Hon är som en fri fågel, och hennes liv är precis som hon vill ha det – tills en olycklig händelse sker och hela hennes liv blir vänt upp och ner. En fin roman som handlar om det oväntade, förväntningar och nya möjligheter. Det är svårt att inte fastna för Ellinors tankar och den inre resa som hon genomgår. 

Relaterade inlägg

Hannahs Bokhörna Författarprofil

Hannah Lindell

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer