24.1 C
Hässleholm
2021-07-27
Kommun

Höstterminen en ny vår för Jacobsskolan

Renoveringen av Jacobsskolan
För ett år sedan sattes spaden i jorden för renoveringen av Jacobsskolan. De elever som påbörjar sin utbildning hösten 2020 kommer att göra det i moderna lokaler byggda för att ge bästa möjliga studieförutsättningar.

– Det största problemet vi har just nu är att få till skarven på en whiteboardtavla, skrattar rektor Mikael Lennartsson som tycker att renoveringsarbetet hittills har gått väldigt bra.

Förbättrad studiemiljö

Redan vid ingången till skolan börjar förändringarna med en helt ny entré. Och på insidan av byggnaden som uppfördes 1957 har saker som belysning, ventilation, nätverk och tillgänglighet uppdaterats till modern standard. Antalet grupprum har utökats och de lokaler som tidigare inrymde textil- och snickeriprogrammen har gjorts om till moderna klassrum.

Ny cafeteria

Även på de gemensamma ytorna görs en stor satsning för att öka trivseln.
– Vi bygger en ny cafeteria, flyttar vårt bibliotek och mitt i allt byggs ett resurs­centrum som blir navet för hela skolan, säger rektor Mikael Lennartsson. 

Till höstterminen 2020 får de elever som nu vistas i tillfälliga lokaler flytta tillbaka. De individuella programmen på IM Jacobsskolan kommer också att beredas plats i den nyrenoverade skolan.

Mikael Lennartsson
Mikael Lennartsson, rektor på Jacobsskolan utanför den nybyggda entrén.

”Stort engagemang”

– Det är en go känsla, säger rektor Mikael Lennartsson som upplever att engagemanget har varit stort hos både lärare och elever.
– Det blir en statushöjning, ingen kan längre prata om ”den där gamla slitna skolan”.

Vi blev precis klara med fas 1 i renoveringen och jobbar nu framåt mot den stora invigningen som är planerad till 1 augusti 2020.

Relaterade inlägg

Böcker på väg!

mitthlmadmin

Musikteaterskolan redo för scenen!

mitthlmadmin

Med ridhuset som undervisningslokal

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer