10.7 C
Hässleholm
2021-09-23
Lokalt

Johan trivs i centrum

Johan Jönsson trivs i centrum

Johan Jönsson är ursprungligen från Ballingslöv men brinner lika mycket för sitt ursprung som för Hässleholms centrum. Engagemang slår det mesta. Ingen tvivlar på Johans avsikter med att bidra till en utveckling av Hässleholm som handelsort.

– Även om vi har utmaningar så tycker jag att Hässleholm har alla möjligheter att utvecklas. Det är en småstad med allt vad det innebär som gemytlighet, närhet och trygghet. Jag ser min uppgift som en samordnare. Kan vi få allt fler att engagera sig och dra åt samma håll, så kommer Hässleholm att fortsatt vara en fantastisk plats att bo och verka i.

Ökad trivsel

Hässleholms centrum är överkomligt och varierat med både galleria, små handelsgator och kringliggande handelsområden. Allt inom gångavstånd.
– Handeln är utsprid på ett väldigt stort område. Centrum växer. Här finns i princip fem handelshubbar. Utöver citykärnan så har vi fyra handelsområden i olika väderstreck. Det ger oss lite av var med stor tillgänglighet. Variationen skapar även ett intresse för externa besök. Jag tycker att vi ska fokusera mer på de bra saker vi faktiskt har istället för att se brister.

Skryt mer

Negativa saker får ofta stor plats och skapar i många fall en tråkig attityd. Detta trots att det alltid händer mer positiva saker i jämförelse.
– Jag tror att vi överlag måste skryta mer om vår stad. Alla vi som bor här, gör ju det för att vi trivs och känner oss hemma här. Men det är lätt att prata om fel och brister istället för allt fantastiskt som omger vår hemort. Tror vi alla skulle tjäna mer på att lyfta allt som är bra.

Vi kan påverka

De flesta städer upplever idag att alla förändringar går fortare.
– Ja vi står under ständig förändring, som i många fall är svåra att påverka. Handeln är ett sådant exempel. Då får man fokusera på sånt vi faktiskt kan påverka. Vi kan marknadsföra handeln som ett starkt alternativ med många praktiska och ekonomiska fördelar. Ju bättre vi lyckas, desto mer framgång får vi. Vi har ju valt Hässleholm för att vi trivs med att bo i ett levande samhälle. Lagom stor stad med hög tillgänglighet och närhet. Tar vi bort handeln så försvinner trivseln och det som gör stan levande. Tror inte att någon skulle se det som ett alternativ. Vi har allt i våra egna händer. Vi kan påverka.

Detta är Johan

Namn: Johan Jönsson
Ålder: 34 år
Bor: Hässleholm
Familj: Sambo med Johanna
Intressen: Fotboll (Ordf i Ballingslöv GoIF), Vänner & Familj
Favoritplats: Hovdala Slott med omnejd
Aktuell som: Centrumledare i HessleCity

Vill du veta mer om HessleCity så är du välkommen in på hemsidan. Där hittar du mer information om alla kommande arrangemang och vilka butiker som är medlemmar.
www.hesslecity.se

Relaterade inlägg

Christer Bording fann sitt svarta guld i Göingebygden

admin

Så funkar det

admin

Inomhushall för hundträning

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer