24.1 C
Hässleholm
2021-07-27
Evenemang Lokalt

Kärleken flödar i Hässleholm

Johan & Micke

Bröllopsmässan Amore skåne på statt 26 oktober 

Tanken med bröllopsmässa kommer ursprungligen från Hotell Statt och fångades sedan upp av Naturligt Kött, Hessle BBQ & Event samt Thomas Lindahl.
– Vi började direkt att skapa en affärsplan för att utveckla ett arrangemang med fokus på skånska entreprenörer samt att koppla ihop kost, logi och aktiviteter för en bra helhetsupplevelse, berättar Michael Petersson från Naturligt kött. Vi utvidgade samarbetet och tog direkt kontakt med Johan Jönsson från HessleCity.

Rätt i tiden

Samtliga involverade brinner för att utveckla olika hållbara sociala, miljö­mässiga och ekonomiska värden. Allt inramat av samarbeten, glädje och engagemang.
– Att kombinera bröllop och fest med ett hållbart tänk känns helt rätt i tiden, fortsätter Michael. Detta med tanke på en allt mer medveten generation som ställer högre krav på miljöanpassning.

Pusselbitar som passar

Michael har idag flera samarbeten kring förädling av närproduktion. Han har även tidigare samarbetat med Johan Jönsson angående turism och har därmed deltagit i flera av HessleCitys arrangemang. Thomas Lindahl hjälper också HessleCity med viss marknads­föringsutveckling.
– Ja vi är alla pusselbitar som passar ihop, avslutar Michael. Det gäller då även med Statt och de utställare som medverkar.

Kärlekens tempel

Hotell Statt

Det är Statt som står för mässans lokaler. På första våningen så serveras brunch. På samma våning hittar ni även något så unikt som en Glamour-loppis.
– Ja det blir väl en trevlig mottagning tycker vi.

Förhoppningsvis är vädret med oss så att vi kan ta emot våra gäster via den röda mattan, förklarar hotellchef Katrin Pettersson. Själva mässan ligger en trappa upp.

Katrin pettersson

Plats för många

På mässvåningen huserar normalt konferenser och planerade festligheter. Här finns flera stora rum med möjlighet att skärma av vid behov. Här finns också festsalen där många Hässleholmare har både roliga och kanske dunkla minnen från.
– På våning två kommer mässans utställare att samsas om utrymmet. Här finns plats för många besökare så vi hoppas att alla prioriterar kärleken denna dag. Det blir också en härlig inramning med storband och, om vädret tillåter, grillning på balkongen

Glamour & loppis

Glamour loppis

Maria Castillo jobbar till vardags som receptionist hos kommunen. När hon blir lite rastlös i själen och behöver använda sin fantasi, så ger hon sig på lite egna projekt.
– Ja det kan handla om allt från att pyssla ihop en lampa av en korg, planera loppisar, skapa fotokonst och leta skatter i form av inredning och möbler till mitt hem (som gärna får vara i andra hand).

Loppis är som skattjakt

Loppis och tänket att man måste veta värdet av saker kommer från hennes kära mamma.
– När jag var liten och gick på loppis med en tia i handen så kändes det som att gå på skattjakt. Likadant kan jag känna idag, det har blivit en liten egen sport jag har. Jag tävlar med mig själv om att hitta lite charmigare och lite billigare saker än vad som kanske finns i affärerna. Sen tycker jag om att blanda nytt och fynd. 

Fina festkläder

Maria blev tillfrågad om hon var intresserad av att medverka ideellt på bröllopsmässan med en loppis.
– Ska bli riktigt roligt. Jag har ju en del eget som jag säljer. Men mycket är sådan som jag samlat in. De pengarna går då till ägarna, minus en provision som betalar platsen jag hyr precis vid entrén till Statt.

Maria hoppas att många känner som hon, att detta är en spännande idé.
– Det finns så mycket fina fest­kläder som bara väntar på att få ta en svängom igen. 

Text & FOTO Johnny Billinger

Relaterade inlägg

Karins i Broby firar 50 år

admin

Vad är whisky?

admin

Hässleholm får nytt Café

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer