15.9 C
Hässleholm
2020-07-15
Krönika

Kasta inte – gör något kul av julmatsresterna

Restaurang Furuliden
På Värdshuset är det bråda tider. Vi har nästan inte hunnit steka klart gässen till alla gåsmiddagar förrän det är dags att möblera om till julbord. Sillen ska läggas in, och en mängd andra förberedelser ska hinnas med innan november är slut.

Det går trender i allt, även i julmaten. Vi tycker det är roligt med lite nytt och kul varje år, men håller samtidigt på de traditioner som uppskattas av våra gäster. Det ligger i tiden att minimera matsvinnet och detta är ju en stor utmaning för oss under julen. 

Här kommer lite tips på roliga jul-tapas som görs av eventuella julmatsrester. I år finns det ett roligt utbud av glögg prosecco om man vill lyxa till det. Bjud in grannarna till glöggmingel med jul-tapas!

Pepparkaksravioli med blåmögelost

Till pepparkaksraviolin behövs färdig eller hemmagjord pepparkaksdeg samt blåmögelost.

Kavla ut degen och skär i remsor. Fördela osten i klickar på remsorna. Lägg sedan en remsa ovanpå och tryck till degen runt osten. Skär i lagom stora bitar och grädda i ugn 175-200 grader i 8-10 min.

Raviolin behöver inte vara helt genombakad. Godast att servera halvmjuka och nygräddade.

Pepparkaksravioli med blåmögelost
Ugnsbakad brie toppad med honung och fikon, hasselnöts granola.
Ugnsbakad brie toppad med honung och fikon, hasselnöts granola

Brieost i träkorg kan bakas direkt i träkorgen. Ta bort pappret och sätt in osten i ugnen, toppad med färdig granola med fikon och hasselnötter samt 2 msk honung.

Baka av i 175-200 grader i ca 10-15 min. Ta ut och servera varm.

Friterade Jansson-bollar

Tillsätt 1 ägg till 4 dl kyld Janssons frestelse, forma bollar och rulla i ströbröd. Fritera i olja.

Friterade Jansson-bollar

Relaterade inlägg

Hur tänker dom?

mitthlmadmin

Riktiga Karlar käkar inte paté

mitthlmadmin

Livets pärlor!

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer