10.7 C
Hässleholm
2021-09-23
Nöje

Konsert med Gospel Stompers i Glimåkra Kyrka

Gospel Stompers
Efter de stora helgerna är vi åter inne i vardagslunken. Ännu dröjer det innan vårens solljus värmer oss. Genom ett privat initiativ får vi en unik möjlighet, när Glimåkra kyrka öppnar upp sina portar söndagskvällen 26 januari och hälsar oss välkomna på en högklassig konsert, då vi får besök av välkända jazzorkestern Gospel Stompers.

Orkestern består av 9 ”mogna” män med musikalitet utöver det vanliga. Bandet har funnits i drygt trettio år och har genom åren medverkat flitigt både innanför och utanför landets gränser. Det är inte helt samma personer med i bandet nu som vid starten men några finns kvar från den tiden.

Tre av orkesterns förgrundsgestalter har en stark anknytning till Glimåkra. Medlemmarna kommer från Sösdala, Hällevik, Karlskrona, Växjö, Malmö och Köpenhamn. Således står bandets medlemmar för en bred geografisk spridning men detta till trots bildar de en mycket god musikalisk enhet.

Spelstilen har en förankring i just tradjazzen, som kan beskrivas som många gånger glad och medryckande musik med rötter i just New Orleans. Som bandets namn anger, så vill man med sitt musikaliska budskap bära fram det glada budskapet, som just ”gospel” beskriver. Tankarna går till slavarna i sydstaterna, som kämpade för sin existens och fick en stor glädje och tröst i gospelrytmer och sånger. Gospel Stompers lyckas på ett utmärkt sätt locka fram något av det bästa av denna musik och detta budskap.

Det har genom åren blivit många spelningar på ett flertal platser både inom och utanför landets gränser. Gospel Stompers har bland annat gjort turnéer i USA och spelat i tradjazzens egen hemstad New Orleans. Hemma i Sverige har de flesta spelningarna varit förlagda till södra Sverige, ofta i kyrkor men även utanför.

Ballader och andliga visor finns också på repertoaren, precis som väckelsesånger. Orkestern lovar en oförglömlig kväll och vår vikarierande präst och tillika lokförare Christer håller en liten andakt medan orkestern pausar för att hämta mer luft.

Välvilliga sponsorerna Glimåkra Kyrka, Glimåkra Utveckling och Sparbanken i Glimåkra, Sensus och Lions gör denna konsert möjlig ekonomiskt och därför är var och en välkommen denna något unika kväll utan att betala inträde. Istället önskar vi ta upp en frivillig gåva vid utgången. Tag gärna med er kontanter! Denna gåva går oavkortat till Världens Barn.

Konserten startar kl. 18:00 i Glimåkra kyrka 26 januari.

Hjärtligt välkomna!

Relaterade inlägg

Det gick på en höft

admin

Humor på slak lina – månadens reportage

mitthlmadmin

Dessa sjukdomar

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer