10.7 C
Hässleholm
2021-09-23
Kultur

Konstfullt avstamp i naturen

Life is such

Den 4 till 27 februari håller Tyringe Konstförening en utställning på ortens bibliotek. Konstnären är Carmen Chor Faunbäck, bördig från Danmark och bosatt i Skåne sedan 2005.

Chor Faunbäck hade sin första utställning redan som 17-åring och kan snart efter flera tusen sålda konstverk, fira 30-årsjubileum som konstnär. Tillsammans med sin man driver hon GAIA-center i Höör där de har plats för konst, hälsa och kurser i personlig utveckling. När Carmen inte målar tavlor arbetar hon som livscoach, stressrådgivare och arbetskonsulent.

Utmärkande för Chor Faunbäcks konst är en vilja att måla det som förenar oss människor. Hon önskar påminna om att oavsett var vi kommer från och hur olika vi kanske är – så finns det ändå massor vi har gemensamt.

Inspirationen hittar hon i det stora magiska och i det lilla precis framför oss; i rymdens oändlighet, i flodernas formationer sett från ovan, i barken på trädet som har den vackraste struktur, i ljuset som dansar över marken, mötet mellan två människor, i känslorna som kommer och går i ett vackert flöde och i formerna på cellerna som finns inuti oss. Hon målar i olja, akryl och blandteknik.
Det är i naturen hon igen och åter igen inspireras.
– Naturen vågar blomma maximalt, den vågar sätta in allt, den vågar släppa taget på hösten och transformeras. Den vågar vissna för att åter låta nytt växa fram när tiden är rätt.

Tänk om vi alla skulle våga detta… Stå stärkta i vår kraft, inte jämföra oss med varandra, kliva in i modet att transformeras och tillsammans gå in i det nya om och om igen, skriver Carmen i en presentation av sin konst.

Utställningen kan ses på Tyringe bibliotek 4-27/2.
Bibliotekets öppettider: mån kl. 14-19, tis kl. 10-17, ons kl. 13-17, tors kl. 14-18, fre kl. 10-15

Relaterade inlägg

Göinge
 Trädgårdssällskap

mitthlmadmin

Lekfulla kombinationer

admin

Musiken och livet

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer