18 C
Hässleholm
2021-07-26
Lokalt

Leta checkpoints med Hässleholms OK

checkpoints
I 10 år har hittaut lockat tusentals deltagare att ta sig ut och leta checkpoints. Nu har det lyckade friskvårdsprojektet kommit till Hässleholm. Under 2020 kommer Hässleholmare och besökare i staden att kunna leta efter de 110 checkpointsen som finns utplacerade mellan Åhusfältet och Hovdala.

– Hittaut har kommit till Hässleholm

Hittaut brukar beskrivas som ett av Sveriges största friskvårdsprojekt. Konceptet ägs av Svenska Orienteringsförbundet och drivs av lokala föreningar. I 10 år har det arrangerats på orter runt om i Sverige och har växt så det knakar. 2020 kommer hittaut att finnas på 55 orter runt om i landet varav Hässleholm är en av de nytillkomna orterna. 

I din egen takt

Hässleholms OK, som driver hittaut Hässleholm, kommer att skicka ut kartan till alla hushåll i Hässleholm. På kartan finns alla checkpoints markerade. Deltagarna ska leta upp checkpointsen i verkligheten när de vill, i vilken ordning de vill och hur många de vill. Varje checkpoint markeras med en hittautdekal, ett nummer och en bokstavskombination. Bokstavskombinationen använder deltagarna när de på hemsidan eller i appen registrerar att de besökt en checkpoint. I hittautappen kan man även se kartan och använda mobilens GPS till att leta efter checkpoints.

Vinn en cykel

För dem som vill finns det möjlighet att tävla om vem som tar flest checkpoint. På hittaut Hässleholms hemsida finns nämligen topplistor över såväl dem som tagit flest checkpoints i Hässleholm som dem som tagit flest checkpoints i Sverige. Dessutom har alla deltagare som registrerar minst en checkpoint möjligheten att vinna priser från hittaut Hässleholms samarbetspartners. För varje registrerad checkpoint får deltagarna nämligen en lott till prisdragningar där första priset är en cykel (lottas ut 2/11).

Checkpoints för alla

Hittaut Hässleholm startar med kartan tillgänglig i appen och på hemsidan den 25 april. Den fysiska kartan skickas sedan ut till hushållen i Hässleholm under helgen 9–10 maj. Det är gratis att delta och det finns checkpoints anpassade för alla oavsett om man tar sig fram med rullstol, gående eller cyklande. Kanske hittar någon ett nytt picknickställe eller varför inte en ny barnvagnsrunda? Aktiviteten är dessutom en passande aktivitet i ”coronatider” då den är en utmärkt sysselsättning för den som vill komma ut i naturen och röra på sig.

Fotnot: Mer information hittar du på hittaut.nu/hassleholm

Text: Ludvig Hallabro,
Hässleholms OK 

Relaterade inlägg

i Business Class

mitthlmadmin

Malseröd möter tropikerna i Vittsjö Vitt

admin

Senapspanerad fläskkotlett

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer