24.1 C
Hässleholm
2021-07-27
Nöje

Levande musik på Lokmästaren

Restaurang Lokmastaren
Lokmästaren i Hästveda har blivit en återkommande livescen, i samarbete med Äskeberga kulturförening. I december blir det julbord med rocktrubaduren J.R och innan dess kommer Stenen Kryper för att hylla Rolling stones.

– Jörgen Rhodén, eller J.R,  var här och spelade på Hästveda marknad. Han var en fantastisk underhållare, så jag frågade om han kunde köra på julbord också, säger Rickard Roos, som drivit restaurang Lokmästaren sedan 2012.
– Han spelar annars i bandet Foxie. Solo kör han en lite rockigare repertoar och så kan det nog bli en och annan snapsvisa.

Väntsal blev restaurang

Lokmästaren inryms i den gamla väntsalen på stationen och här serveras dagens lunch på vardagarna.
– Det är en trevlig restaurang. Det var kommunen som byggde om vänthallen i slutet på 90-talet. Utöver dagens lunch och musikkvällar fixar vi även bröllop, minnesstunder och catering… allt inom mat, säger Rickard Roos.

Samarbete med Äskeberga

Äskeberga Kulturförening som på somrarna arrangerar Äskebergafestivalen är en glad samarbetspartner till restaurangen. De står för goda bandkontakter, många bokningar och en del marknadsföring.
– Vi gör detta på idéell basis för vi tycker att det ska finnas ett spelställe i Hästveda året runt, säger Håkan Bygdö.

Första spelningen tillsammans med Lokmästaren arrangerades 2016, och sedan har det rullat på.
– Vi hade Cornelis-bandet Märk Väl i somras, som fyller salongerna när de spelar i Hemstaden Helsingborg.

Nu kommer Stenen Kryper som gjorde en minneskonsert för Helsingborgarna när man firade 50-årsjubileumet av en Rolling Stones-konsert där. De spelade samma låtar som Jagger och gänget gjorde då för 50 år sedan. Riktigt hög klass, säger Håkan Bygdö.

Och för den som undrar planerar föreningen även för en Äskebergafestival sommaren 2020.– Det är planen! 2019 blev väldigt lyckat med bra stöd ifrån sponsorer. Vi hoppas att vi kan nå upp till samma nivå igen.

Nära hem med tåg

Spelningarna på Lokmästaren planeras för att besökarna ska kunna ta sig till och från Lokmästaren med tåg.
– Vi har sagt att musiken ska sluta klockan 22, men det händer att extranumren pågår längre än så, skrattar Håkan Bygdö.

Det finns planer för att fortsätta musikkvällarna under 2020, och bluesveteranen Jan Gerfast är redan inbokad för en spelning i februari.

Text: erik@espressomedia.se 

Relaterade inlägg

5 stjärnor… eller 1 stjärna – Recensioner!

admin

Mixess hyllar kvinnliga låtskrivare

mitthlmadmin

Full fart för hela familjen

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer