18 C
Hässleholm
2021-07-26
Nöje Regionalt

”Lite jazz, några visor, lite humor och mycket glädje”

Osby Saxofonkvartett
Johan Palm, Ann-Helén Nilsson och Kristoffer Ohlsson bildar tillsammans med Lars Ward ”Osby Saxofonkvartett” och de kommer till Osby Församlingshem söndagen 2 februari och bjuder då på ett omväxlande program.

Johan, som kommer från Killeberg, Ann-Helén från Lönsboda och Kristoffer från Osby började spela olika blåsinstrument redan i tidig skolålder i musikskolan och så småningom också i ”Blåslaget”. Under gymnasietiden spelade Johan och Kristoffer även tillsammans i en kvartett. Sedan blev det ett uppehåll i musicerandet när studier på andra orter tog vid.

– För 6-7 år sedan blev saknaden lite för stor och vi återvände till Blåslaget, berättar Ann-Helén. Efter ett tag tog Kristoffer upp idén att starta en kvartett ihop och efter diskussion med Lars (som är lärare i musikskolan samt ledare för Underhållningsorkestern) blev det då av till sist, fortsätter hon.

– Repertoaren är en salig blandning av låtar från Lars outtömliga arkiv, allt från svenska folkvisor, filmmusik och jazz. Vi gillar variation och att prova på nya utmaningar och allt vi provar på som är roligt att spela hamnar på repertoaren.

Förutom kvartetten och Underhållningsorkestern spelar Lars, Johan och Ann-Helén även i Hässleholms Stadsmusikkår. Lars spelar där flera instrument, Johan spelar altsaxofon och Ann-Helén tenorsaxofon.

Efter konserten, som börjar kl 16.00 håller Osby Konsertförening sitt årsmöte.

Relaterade inlägg

Trestänglad amaryllis i Osby

mitthlmadmin

Från Babblare till Baktus

mitthlmadmin

5 stjärnor… eller 1 stjärna – Recensioner!

admin

Lämna en kommentar

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer