10.7 C
Hässleholm
2021-09-23
Föreningsliv

Miljömedveten motion med HHF

HHF
Har du hört talas om Plogging? Ta ordet plockning – som i plocka skräp – och lägg ihop det med jogging. Vips, så har du blivit en ploggare, som både tar hand om din kropp och om miljön.

50 glada HHF:are och en hund samlades söndagen den 20 oktober vid Läredahallen för frisk luft, träning och en god gärning för miljön.
– Vi har pratat om att göra någonting tillsammans utanför träningen. Vi är väldigt blandade åldrar så det gäller att hitta aktiviteter som funkar. Vi hade hört talas om Plogging och tyckte att det vore en kul grej att testa, säger Elvira Olsson, aktiv i HHF:s styrelse.

Bibel och Kinderägg

Fyra grupper ploggade i en timma, och ingen kom tillbaka tomhänt! Det blev massor  av skräp som hade kastats på fel ställe som sedan sorterades rätt i påsar.

Molly Sherin som spelar i knattelaget hittade bland annat en matskål och en bibel.
– Det var kul att springa, och lite svårt att sortera soporna, tyckte hon. 

Patric Sandberg och Theodor J Stöcke hittade en stor blå påse full med skräp och Kinderägg som någon kastat.
– Det var kul att göra något bra, och samtidigt träffa lagkompisar, tyckte de.

Testar gärna igen

–Barnen tyckte att detta var jättespännande, säger Elvira Olsson.
– Vi kan tänka oss att göra det igen, men kanske inte nu när löven faller och snön kommer. Det som göms i snö kommer ju upp i tö, så kanske blir det dags framåt våren igen.

Hässleholms Handbollsförening startade 1990 och har i dagsläget sju tränande lag varav sex är i seriespel. Medlemmarnas ålder spänner från fyra år till fyrtio plus.

Relaterade inlägg

Det började som en familjehistoria för 150 år sedan

admin

Freeflow – träning för att det är kul

admin

Många deltagare i Hjärsåsmotionen

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer