18 C
Hässleholm
2021-07-26
Kultur Nöje

Mixess hyllar kvinnliga låtskrivare

Mixess

Mixess har funnits i 20 år och underhållit på allt från privata fester till galor. Nyligen tog kvartetten steget in i Kulturhuset för en konsert där de presenterade sina favoriter bland kvinnliga låtskrivare.
– Vi gillar artister som säger sin mening och inte viker sig för politiska eller andra åsikter, säger Mia Marjasdotter, som varit med i Mixess från början.

– Då var vi en slags á capella- eller barbershopgrupp. Stämsången är fortfarande grunden men nu har vi alltid musiker med oss. Konserten var något vi har velat göra under lång tid, berättar hon.

LITE HEMLIGHETSMAKERI

Låtskrivare var länge en hemlighet.
– Det blev både svenska och utländska artisters musik. Vissa namn som många känner igen, ibland kanske man känner igen låten men inte har koll på vem som har skrivit den. För en gångs skull valde vi låtar helt utifrån det vi själva vill göra, annars blir det ju lätt att man anpassar låtvalet efter sammanhang. Pop, rock och blues är grunderna i kvartettens repertoar.

Genom åren har de även körat bakom kända artister, både på galor och konserter.
– Vi har till exempel sjungit bakom Sanne Salomonsen och Micke Rickfors. Vi gjorde en del konserter med Dan Hylander och här i Hässleholm är det många som känner till oss från trädgårdsfester, högtider och privata spelningar. Det har varit otroligt energigivande att få göra det man själv känner för.

Text: Erik Johannesson
Foto: Jörgen Johansson

Relaterade inlägg

Musiken vs. pandemin: 1-0

admin

Konsert med Gospel Stompers i Glimåkra Kyrka

mitthlmadmin

Stjärnor
- familjeföreställning på PULSEN

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer