23.2 C
Hässleholm
2021-07-28
Hälsa Lokalt Sport

Multilevel – en garanterad adrenalinkick

Högt över marken på Multilevels bana
FRITID. Utanför Hässleholm, närmare bestämt i skogen ute i Sandåkra, finns det något utöver det vanliga, nämligen Multilevel Zipline. Här kan besökarna få sig en adrenalinekick och utmana sig själva bland ziplinebanor med en fart på 55 – 60 km i timmen. Lägg därtill möjligheten att klättra på olika höjder upp till 11 meter ovan marken. På de besiktigade och säkrade banorna kan du känna dig trygg då du alltid har en instruktör med dig på de olika stationerna. Upplevelsen du får här blir garanterat ett minne för livet.

Tvåårigt företag
Vi träffade Magnus Pålsson som äger och driver Multilevel Zipline sedan två år tillbaka. Han har spenderat mycket tid i sin fars föräldrahem, och lekt i skogen sedan barnsben.
– Jag har alltid haft en dröm om att att skapa något eget. Sen är jag barnsligt förtjust i zipline så “varför inte?” tänkte jag, säger Magnus medan han visar runt på en imponerande anläggning.
– Här behövs det inget gym då man kommer åt alla möjliga muskler samtidigt som man motionerar och tränar sin balans, menar Magnus.

Aktivera kropp och knopp
Banorna har säsong från april till november.
– Det är förbokning som gäller. Vi har olika stationer som man kan balansera på, gunga i eller också flyga fritt som en fågel. Det finns ingen åldersgräns men man börjar med att väga in sig och man får max väga 120 kg och inte under 20 kg inklusive säkerhetsutrustning.

Säkerheten först
Vi går igenom säkerheten först, sen följer instruktörerna med hela rundan. Det finns två paket med olika svårighetsgrad att välja på, berättar Magnus och fortsätter:
– De möjligheter vi erbjuder tar cirka två timmar att fullfölja. Och man blir verkligen utmanad och växer som individ, man lär inte bara känna sig själv utan även de andra i sällskapet.

Erbjuder friskvård
Nytt sedan i juli är att Multilevel erbjuder friskvård som är godkänd av Skatteverket.
– Detta ger en fantastisk möjlighet för många fler i och med att företag kan stötta sina anställdas friskvård. Skatteverkets egna ord på vår verksamhet är: Friskvård, friluftsaktiviteter, naturupplevelser med inslag där dessa innehåller moment av motion och det är just det denna anläggningen står för, säger Magnus.

Tjo och tjim
Det tjoas och skriks med skräckblandad förtjusning bland trädtopparna. Det är härligt och inspirerande att se att alla som är på banan vågar ta sig ur sin komfortzon.
– Vi har alla åldrar från 5 år och uppåt, berättar Magnus medan en femårig kille imponerar stort där han klättrar 11 meter upp i luften.

Anpassad anläggning
Till Multilevel kommer familjer, företag, kompisgäng, föreningar och skolor.
– Vi har en anläggning som är anpassad för funktionsvarianter. Vi hjälper även rullstolsburna att få den här kicken och bege sig ut på höghöjdsbanorna i ziplinen, väl säkrade med selar och karbinhakar. Oavsett om man har en funktionsvariation eller inte så är ska alla känna sig hjärtligt välkomna att ta del av våra aktiviter.

Framtidsplaner
Just nu ligger företaget i startgroparna med nya planer.
– Vi är på gång och projekterar nya spännande och kittlande projekt som nya höghöjdsbanor och nya riktigt långa ziplines från högsta punkten på Hallaböge. Den kommer att gå riktigt snabbt, lovar Magnus med ett skratt.

Text & Foto: Anita B Svensson

Relaterade inlägg

Daniel Vebster har en brinnande passion för racing

admin

Berättelser om galenskap som roar och provocerar

admin

Viktigt projekt om ungas psykiska hälsa

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer