Även om Moe Malla serverar både svenskt och gamla Hässleholmsklassiker som elefantöra och plankstek, så är det mest fokus på
specialiteter från mellanöstern. Det var
därför han installerade en helt fantastisk
kolgrill där allt kött (lamm, kyckling och
kebab) tillreds enligt gamla traditioner.
– Ja den är helt unik, förklarar Moe.
Jag hittade den i Tyskland. Det var en
rejäl investering att få den till Sverige
och integrerad i huset. Men det finns
inget liknande i närheten.
Kräver kvalitét
Allt bygger på kvalitet. Det går inte att
få fram de rätta smakerna i kolgrillen
såvida inte köttet är färskt och marine
rat samma dag.
– Vi ligger inte så centralt och får därmed inte så många spontana besök, förklarar Moe. Därför måste vi anstränga
oss lite extra och ge våra gäster en
matupplevelse som de gärna vill uppleva igen och gärna förmedla vidare. Så
allt är färskt med inspiration från det
libanesiska köket.
Härliga lokaler
Det är nu 30 år sen som Moe flydde
krigets Libanon och hamnade i Köpen
hamn, där han bott med sin familj sen
dess. Men viljan att göra något nytt fick
honom till Hässleholm.
– Ja drömmen är att lyckas skapa ett
liv här och få hit min familj. Idag bor
jag själv här men åker till familjen på
måndagar då vi har stängt.
Det har varit en tuff start med stora
investeringar och en väntan på att få
fullständiga rättigheter. Idag finns allt
på plats.
– Nu hoppas jag att folk vill prova vårt kök. Vi har stora härliga lokaler så här finns gott om plats och rätt miljö för att skapa god stämning. För stora sällskap, vid till exempel julluncher, har vi alltid bra erbjudanden!



