18 C
Hässleholm
2021-07-26
Krönika

Sprid lite glädje

Av Hannah Lindell

Nu är det mer viktigt än någonsin att sprida positivitet. Det finns massor av olika sätt att visa omtanke och glädje, även från distans. Det finns digitala sätt men även fysiska sätt. Ett sätt är att skicka ett brev i posten. Det låter kanske för enkelt, men tänk efter – vad slår känslan att få något i posten som inte är räkningar eller reklam? En handskriven hälsning från någon man tycker om är som att få en present. Det finns en del äldre i samhället som sitter isolerade. Passa på och skriva ett brev, berätta lite om vad som händer i just ditt liv, tankar och funderingar. Det kommer klart att uppskattas.

Vidare kan man även passa på och skicka små presenter i posten. Det kan vara allt ifrån en fin doftande handkräm, till farfars favorit godis. Ett annat sätt är att beställa en hemleverans med matvaror som du vet personen behöver eller vill ha. Om det inte finns hemleverans i ditt område kan du själv handla och ställa det utanför personens dörr. Man kan även skicka blommor med blombud. Alla känner sig piggare och gladare med en fin bukett som pryder hemmet. Stötta gärna lokala företag i ditt närområde, exempelvis florister, mataffärer och gårdar.

Det gäller att säkerställa att alla, oavsett ålder ska känna sig som en del av ett gemenskap. Om personen du vill skicka lite extra tankar och omsorg till har tillgång till internet, kan du passa på att ringa ett videosamtal. Detta är ett bra sätt att kommunicera eftersom ni kan se varandra. Det finns även roliga videoklipp och memes (bild, gif-fil eller video med eller utan text) som du kan skicka till personen. Det finns många olika appar på mobilen där du kan spela tillsammans med personen. Exempelvis Wordfeud (korsordsspel) och Quizkampen (frågesport) för att nämna några. Gillar ni båda film? Skicka hem lite popcorn till personen, bestäm en tid och se samma film samtidigt. För att göra det ännu roligare kan du sätta på ett videosamtal och se den tillsammans!

Sprid glädje, omtanke och omsorg fysisk men även på distans till de som du under rådande omständigheter inte kan träffa fysisk just nu.

Relaterade inlägg

Höstplantering och höstgödsling

admin

Matte blir irriterad

admin

Julklappar för de medvetna

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer