18 C
Hässleholm
2021-07-26
Annonsreportage Näringsliv

Tyringe kurhotell renodlar sportprofil

Tyringe Kurhotell
Närhet  till naturen, bra kommunikationer och en unik historia. Tyringe Kurhotell har anor som går tillbaka till 1905 då byggnaden stod klar för en Vattenkuranstalt. Dit kunde man åka för vila och rekreation och Tyringes höga, rena skogsluft ansågs mycket hälsobringande. Sedan i juli i år drivs hotellet i ny regi.

Under 1930-talet var ryktet så gott att hotellet var en av de mest välbesökta Kuranstalterna i Europa. Än idag lockar skogsmiljön gäster för rekreation och vila i en modern anläggning som också har en utpräglad konferens- och sportprofil. I juli 2019 fick hotellet tre nya ägare i samband med ett generationsskifte och de har satsat på att renovera anläggningen och göra profilen ännu tydligare.

Tydligare sportprofil

Sandra Lundell är VD för Tyringe Kurhotell sedan juli i år och en av tre nya ägare till anläggningen. Hon berättar att de fortsätter på den inriktning som växte fram under de förra ägarnas tid från början av 2000-talet, dels konferenser och dels en sportprofil.
– Men vi vill bygga upp en ännu tydligare sportprofil nu.

Sandra Lundell
Sandra Lundell är VD för Tyringe Kurhotell.

Tyringe är starkt förknippat med idrott och har en multisportanläggning med fotbollsplaner, ishall, simhall och löpslingor. Vi har renoverat sovsalarna i sportlodgen som har 100 sovplatser. Här erbjuder vi möjlighet till träningsläger, för 2-3 dagar över en helg alternativt längre arrangemang och vänder oss till idrottsföreningar i södra Sverige och i Danmark.

Rekreation och vila

Själva Kurhotellet har 34 rum och konferensanläggning med flera konferens- och grupprum som rymmer mellan 2-200 deltagare. Sedan de nya ägarna tog över har de renoverat lobby, matsalar och tre av konferensrummen.
– Under nästa år kommer vi dessutom att renovera alla hotellrummen, berättar Sandra.

Den omgivande skogsmiljön passar bra för den som vill ta in på hotellet för rekreation och vila. Likaså fungerar korta aktiviteter i naturen som välkomna och uppfriskande avbrott när det behövs en paus under konferenser.
– Vi arbetar mycket med närheten till naturen och att erbjuda ett hållbart koncept utifrån lokala resurser, både när det gäller boende och mat, beskriver Sandra.

Moderniserat matkoncept

Den klassiska anläggningen erbjuder också god mat till både matgäster och boende. De nya ägarna har satsat på att förnya matkonceptet med anpassade menyer till sportgästerna samt dagens lunch, allt med en tydlig prägel av hållbarhet och lokala råvaror.

Interiör
Sedan ägarskiftet tidigare i år har bland annat matsalar, lobby och konferensrum renoverats. Nu stundar julbord på Tyringe kurhotell och nästa år påbörjas arbetet med renovering av alla hotellrummen. 

Inför julen erbjuder Kurhotellet ett klassiskt julbord med ett lite nytt grepp. Gästerna kan välja att sitta för sig själva och äta i mindre rum.

En avslappnad loungeunderhållning kommer också att finnas på plats efter julborden. Även detta ett exempel på den tydliga målsättning som ägarna har.
– Vi vill ta denna vackra klassiska anläggning in i framtiden och göra den ännu mer känd i området, säger Sandra Lundell.

Text: jessica@espressomedia.se

Relaterade inlägg

Sybutiken med mötet i fokus

mitthlmadmin

Digital julmarknad på Arenan

admin

Rotting & Rosa är höstens färger

mitthlmadmin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer